Coaching

Eigenlijk kan je niet vroeg genoeg beginnen met het ontdekken van je talenten, waar ben ik goed in en wat kan ik daarmee? Denken in mogelijkheden en geloven in jezelf. Doen waar je goed in bent en waar je ook plezier aan beleeft geeft je zelfvertrouwen. 

Maar op sommige momenten gaan we voorbij aan de goede dingen in het leven, wat er al is en wat we al kunnen. Soms kan je vastlopen in je emoties of kan je last hebben van grote druk op prestaties of van (te) hoge verwachtingen. Of zit je gewoon even niet zo lekker in je vel. Vergeet niet de prikkels van social media, die ook druk kunnen geven.

Elk kind reageert op bepaalde situaties weer anders. Dat kan zorgen voor verschillende emoties zoals bijvoorbeeld twijfel, faalangst, minder zelfvertrouwen, schaamte of een minder goed zelfbeeld. Dan is het belangrijk dat een kind kan voelen en zien wat hij wel kan en dat daar de focus op wordt gelegd. Een positief zelfbeeld, leren vertrouwen op je eigen kunnen en te leren varen op je eigen kompas geeft zelfvertrouwen. Dat proces ga ik stap voor stap samen met een kind aan, oplossingsgericht en met een positieve input. En ook daar is ook een beetje LEVF voor nodig!